Jeanine Nieuwenhuis prolongeert U25-titel met TC Athene

geplaatst in: Nieuws | 0

Na de tweede plaats in de Grand Prix U-25 zette Jeanine Nieuwenhuis voor het tweede jaar op rij het NK naar haar hand met een geweldige Kür op Muziek die met 79,250% werd beloond. Jeanine reed haar imponerende vosruin TC Athene (v. United). Jasmien de Koeyer won de Grand Prix en werd in de finale en overall tweede. Carlijn Huberts stond als nummer drie op het podium.

“Ik moest er vandaag wel echt voor rijden”, vertelt Jeanine, na haar winnende proef in de Roelofsen Horse Trucks Prijs. “Ik was vrijdag al super tevreden. Ik wilde gewoon dat goede gevoel houden. TC Athene voelt zo goed op het moment. Hij wordt steeds beter. Daar word ik super blij van. Nu moeten we het vertrouwen vasthouden. Athene is super ijverig. Hij groeit en het geeft zo’n ruig gevoel als je met hem rijdt. Ik train met Tim Coomans en Alex van Silfhout. Voor de senioren moet het nog beter, maar we hebben nog een jaar U-25. Ik heb meerdere talentvolle paarden staan, dus we gaan kijken hoe we dat gaan verdelen. Bij de senioren Grand Prix rijden is het doel, maar deze tweede titel bij de U-25 is al fantastisch.”

Jasmien de Koeyer en haar actieve en expressievolle merrie Esperanza (v. Desperados) gingen aan de leiding na het eerste onderdeel en reden een goede Kür, maar moesten toch hun meerdere erkennen in Jeanine en TC Athene.

Carlijn Hubert reed een fraaie en gedegen finale met Watoeshi (v. Rouesseau), waarmee ze de bronzen medaille verdienden.

Bron: KNHS

Klik hier voor de eindstand van het NK U25.

Jeanine Nieuwenhuis – TC Athene
NK Dressuur 2019
© DigiShots