Jeanine Nieuwenhuis pakt Nederlandse titel in aanloop naar EK

geplaatst in: Nieuws | 0

De Zeeuwse amazone Jeanine Nieuwenhuis was ongenaakbaar op het vandaag verreden Nederland Kampioenschap voor Young Riders. Met Tc Athene, een nazaat van United, was ze in zowel de eerste proef als de Kür op muziek met scores van rond de 75% niet te kloppen. Een mooie opsteker voor het EK, dat volgende week op het programma staat.

“Ik ben hartstikke blij”, reageert de nieuwe Nederlands kampioene enthousiast. Hoewel de amazone al heel wat overwinningen achter haar naam heeft staan, went winnen volgens haar nooit. “Iedere overwinning is speciaal. Het is ook mijn laatste jaar bij de Young Riders, dus ik wilde deze wedstrijd zeker niet zomaar voorbij laten gaan. Athene is ook onwijs fit, anders had het natuurlijk niet gekund.”

Jeanine doelt op haar deelname aan het Europees kampioenschap in het Spaanse Oliva, volgende week. De rest van het Nederlandse A-kader vertrekt dezer dagen naar Spanje en nam daardoor geen deel aan het NK.

“Je kunt mij niet fanatieker krijgen dan door een wedstrijd te rijden”, verklaart de amazone lachend waarom zij wel meedeed in Ermelo. “Op wedstrijd rijd je toch anders dan thuis en dit NK is een goede warming-up voor het EK. Natuurlijk zit het wel kort op elkaar, maar toch paste het goed in mijn voorbereiding.” Tc Athene vertrekt vrijdagavond al richting het zonnige zuiden, Jeanine Nieuwenhuis gaat er later dit weekend achteraan. “Ik heb ook nog een paard in de finale van de WK-selectie, vandaar.”

Rockx en Meulendijks

Een mooie zilveren plak was er voor de pas 16-jarige Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Zij behaalden een tweede plek in de eerste proef en werd vierde in de kür. Lotte Meulendijks klom na de derde plek in de eerste proef juist een plaatsje op en werd tweede in de finale kür, maar bij elkaar opgeteld bleef haar score toch net steken onder die van Thalia, zodat ze uiteindelijk het brons in ontvangst mocht nemen.

Uitslag:

  1. Jeanine Nieuwenhuis, Tc Athene (v. United), 149.612
  2. Thalia Rockx, Verdi de la Fazenda (v. Florett As), 140.026
  3. Lotte Meulendijks, MDH Parole (v. Pasolongo), 139.754
Jeanine Nieuwenhuis - TC Athene Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Jeanine Nieuwenhuis – TC Athene
Nederlands Kampioen Dressuur Young riders 2016 © DigiShots