Governor charmeert in finale KNHS-Pavo WK-selectie 5-jarigen

geplaatst in: Nieuws | 0

Totilas-zoon Governor met Adelinde Cornelissen behaalde vanmorgen in de KNHS-Pavo WK selectie voor jonge dressuurpaarden de hoogste score: 89.40. De KWPN-hengst is daarmee verzekerd van een startplek op het WK voor jonge dressuurpaarden. De overige vijf paarden die een ticket verdienden zijn Guadeloupe-Beau, Great Lady TC, Glamourdale, Grand Galaxy Win en Gunner KS.

De definitieve uitslag van deze leeftijdscategorie liet lang op zich wachten, want terwijl er vanmorgen al elf paarden van start gingen, kwam KWPN-hengst Grand Galaxy Win (v. Apache) pas om 18.00 uur in actie. Dit omdat zijn ruiter Severo Jurado Lopez vanmorgen eerst nog in Aken moest rijden. De Spanjaard kwam niet voor niets uit Duitsland gereden, want met 83.60 belandde de combinatie op de vijfde plek en mag dus naar het WK.

Nummer één Governor liet jury en publiek genieten. “Adelinde Cornelissen stelde de KWPN-hengst met veel expressie, ontspanning en harmonie voor. Wij vonden het een beste proef en waren erg van dit paard gecharmeerd”, vertelt jurywoordvoerder Karin Retera. “Governor blonk uit in alle basisgangen en toonde veel vermogen om te verruimen en verkorten.”

Merries op twee
De merries deden het goed in deze leeftijdscategorie. Zowel Great Lady Tc (v. Bretton Woods) met Jeanine Nieuwenhuis als Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux) onder Kim van de Velden-van de Muren wist de prachtige score van 87.20 te halen. Dat betekende een gedeelde tweede plaats.

De lichtvoetige Guadeloupe-Beau liet een ontspannen, sympathieke proef zien. “Deze merrie is heel constant in de bewegingsafloop en heeft veel balans in draf. Ze heeft een goed lichaamsgebruik, het beeld mag nog net iets meer bergop zijn.” De stap is een sterk punt van Guadeloupe-Beau.

“Wat moet er nog meer aan de uitgestrekte stap verbeteren?”, vroeg Retera zich hardop af en gaf een 9.3 voor deze gang. “De galop is een zuivere drietakt, maar soms iets actiever naar voren worden gereden.”

Great Lady Tc deed haar naam eer aan. “Een enorm stoer paard, met veel expressie en heel veel potentieel. Ze komt nu nog het best tot haar recht in een iets hoger tempo. De aanleuning mag soms nog iets mooier, maar dat komt ook doordat ze met enorme kracht van achteruit beweegt.” Great Lady werd voorgesteld door Jeanine Nieuwenhuis, die met deze WK-kwalificatie weer een mooi succes behaalde op dit NK Dressuur. Donderdag werd ze namelijk al gekroond tot nieuwe Nederlands kampioen bij de Young Riders.

KWPN-hengsten
Beide merries troefden de KWPN-hengsten Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Benjamin Maljaars, de genoemde Grand Galaxy Win en Gunner KS (v. Belissimo M) met Dana van Lierop af. Glamourdale blonk uit in de galoppade. “Hij werd door Benjamin Maljaars in een zeer correct frame voorgesteld. Hij toonde veel vermogen om te verruimen en te sluiten en bleef steeds in harmonie en evenwicht. Ook in de hoeken en overgangen”, aldus Retera.

Grand Galaxy Win beschikt over veel uitstraling en liep, onder Severo Jurado Lopez, een expressieve proef. “Dit paard heeft een mooie voorhand en draaft krachtig en met balans. Het achterbeen mag daarbij nog iets meer doortreden. De stap is zuiver en actief en de galop heeft veel afdruk. Een goede proef met wat kleine storingen.”

Dana van Lierop stelde Gunner KS, de hengst met het enorme front, heel goed voor. “Hij heeft een lange hals, maar draagt deze ook goed. De stap is goed, de draf heeft veel takt en de galop is zuiver en heel goed bergop. In het algemeen zou het paard nog iets meer gesloten mogen blijven en zou hij iets meer mogen aantreden in de overgangen.”

Nederlandse afvaardiging vijfjarigen:

  1. Governor (v.Totilas) – Adelinde Cornelissen
  2. Great Galaxy TC (v.Bretton Woods) – Jeanine Nieuwenhuis
  3. Guadeloupe-Beau (v.Bordeaux) – Kim v/d Velden – v/d Muren
  4. Glamourdale (v.Lord Leatherdale) – Bejamin Maljaars
  5. Grand Galaxy Win (v.Apache) – Severo Jurado Lopez
  6. Gunner KS (v.Belissimo M) – Dana van Lierop
Adelinde Cornelissen - Governor WK Selectie 5 Jarigen 2016 © DigiShots
Adelinde Cornelissen – Governor
WK Selectie 5 Jarigen 2016
© DigiShots