Glock’s Zonik maakt favorietenrol waar

geplaatst in: Nieuws | 0

De nieuwe KNHS-kampioen Lichte Tour is Edward Gal met KWPN-hengst Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack). De combinatie was onverslaanbaar in het eerste onderdeel en de zojuist verreden Kür op muziek. Daarin werd de monsterscore van 81,708% behaald. Partner Hans-Peter Minderhoud reed met Dreamboy (v. Vivaldi) naar het welverdiende zilver. De top drie bestond geheel uit KWPN-dekhengsten, want Emmelie Scholtens legde met Dorado (v. Krack C) beslag op het brons.

“Glock’s Zonik heeft een fijn kampioenschap gelopen”, vertelt Edward Gal, die vooral blij is met de progressie die de van het talent barstende hengst maakt. “Hij liep heel fijn en het wordt allemaal wat gewoner voor hem. Tijdens de selectiewedstrijden was hij nog erg afgeleid. Dan moet je ook direct de ring in, hier staat Zonik een paar dagen op stal, dat geeft wat meer rust.” Wat de toekomst nog in petto heeft voor deze combinatie is afwachten, maar Gal kijkt het met vertrouwen tegemoet. “Het belooft nog wat, alle mogelijkheden zijn er in elk geval.”

Ook zijn partner Hans-Peter Minderhoud was hartstikke blij met de prestaties van ‘zijn’ Dreamboy. “Hij heeft alleen de twee selecties gelopen en nu dit kampioenschap. Het is dus pas zijn derde wedstrijd en eerste Kür op dit niveau. Nou, dan heeft hij het toch fantastisch gedaan? Zeker als je bedenkt hoe druk Dreamboy het heeft met dekken.

Echt heel knap hoe het toch allemaal voor me doet. Het is gewoon een heel fijn, lief paard. Ik kan er super mee overweg.” Emmelie Scholtens kon niet op tegen het geweld van de Glock-mannen, maar hield wel Patrick van der Meer met KWPN-hengst President’s Chagall D&R (v. Jazz) achter zich door in de Kür ruim 78% te scoren.

Tekst: Marije Stomps

Uitslag:

  1. Edward Gal, Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack), 161.138’
  2. Hans Peter Minderhoud, Dream Boy (v. Vivaldi), 153.904
  3. Emmelie Scholtens, Dorado (v. Krack C), 151.888
  4. Patrick van der Meer, Presidents Chagall D&R (v. Jazz), 146.419
  5. Marlies van Baalen, Ben Johnson (v. Johnson), 144.417
  6. Theo Hanzon, Dieminka (v. Gribaldi), 143.579
  7. Thamar Zweistra, Hexagons Denzel (v. Zidane), 142.044
  8. Jeroen Okkema, Ducati (v. Don Crusador), 141.606
Podium Lichte Tour 1. Edward Gal - Glock's Zonik, 2. Hans Peter Minderhoud - Dream Boy, 3. Emmelie Scholtens - Dorado Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
© DigiShots