Eerste lichte Tour titel voor Theo Hanzon

geplaatst in: Nieuws | 0

“Mijn eerste titel in de Lichte Tour outdoor”, zegt Theo Hanzon na de huldiging van het NK Dressuur met de merrie Helena van het Goorhof. De titel komt een paar maanden na de indoortitel in het ZZ-zwaar. “Ik heb Helena niet gepusht, het komt zoals het komt. Het lukte de laatste maanden en dit weekend gewoon.”

Theo Hanzon kreeg aan het eind van de Kür op Muziek op Intermediaire I-niveau een wat wispelturige Helena van het Goorhof onder zich. “Ze weet dat het einde van de proef er aan komt, dan wordt ze een beetje narrig. Ik moet haar dan niet beledigen, rustig blijven.”
De Kür op Muziek werd gewonnen door Marlies van Baalen met Dion Johnson, die het zilver wonnen. Hanzon won het eerste onderdeel van het NK Dressuur, de Prix St George. Van Baalen was daarin derde en wist de voorsprong van Hanzon niet te overbruggen. Het verschillen tussen zilver en goud was 1,09 procent na de twee proeven.
“Een topper, dat voel ik de hele proef door”, zegt Van Baalen. “Een van de beste paarden die ik heb gereden met een heel goed karakter. In de rechterpirouette verloor ik wat controle en daarmee de titel. Dit maakt het seizoen wel weer goed”, besluit Marlies, nadat haar Grand Prix paard Zigeuner DVB geveld werd door koliek.
Verrassend was de bronzen medaille voor Jeroen Okkema met Rolling Stone. “Absoluut niet verwacht. Gisteren waren we nog achtste. Er zijn veel betere paarden dan mijn paard. Dit is het beste resultaat dat ik ooit behaald heb.”

Hanzon T-ERME15L68055 kopiëren

Uitslag NK Dresuur Lichte Tour, Ermelo
1. Theo Hanzon (Schijndel), Helena van het Goorhof (v.Gribaldi), 146,303
2. Marlies van Baalen (Brakel), Dion Johnson (v.Johnson), 145,213
3. Jeroen Okkema (St Willebrord), Rolling Stone (v.Ravel), 140,482

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de eindstand van het NK Lichte Tour

Foto: Digishots