Edward Gal neemt leiding op NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Titelverdediger Edward Gal (Oosterbeek) heeft met Glock’s Undercover N.O.P. de Grand Prix als eerste onderdeel van het NK Dressuur gewonnen. Met een geweldige proef heeft Gal direct ruim 5,5 procent voorsprong genomen op partner Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN. Gal en Minderhoud nemen ook de plaatsen drie en vier in. Een Glock’s feestje op het NK dat voor het eerst in Ermelo wordt verreden en waar op de eerste dag al veel publiek op afkwam.

Zondagmiddag lijkt de titel Gal en Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro) niet te kunnen ontgaan. “Als hij weer zo gaat als vandaag dan moet het lukken”, lacht Edward Gal. “Glock’s Undercover N.O.P. was vandaag heel goed bij de les. Direct na het binnenkommen en het halthouden, kon ik er heel goed aan rijden. Als hij maar niet nerveus is zoals in Rotterdam, ja dan lukt het wel.” Een maand geleden in Rotterdam schrok de nu 14-jarige ruin van een lawaaierige schoolklas. “In de aanloop naar het NK heeft Undercover meer in de wei gelopen. Dat vindt hij fijn en is goed voor hem. Bij het losrijden ging het vandaag al heel goed en dat bleef in de ring ook zo.” Gal staat nu 1 en 3 in het klassement. Zijn proef met Glock’s Voice werd door de juryleden beloond met een score van 77,560. Zondag mag Gal slechts een van de twee paarden starten in de finale van het NK, de Kür op Muziek.

Hans Peter Minderhoud staat voorlopig op zilver is met een score van 78,920 met Glock’s Johnson TN. “Of ik nu 78 of 79 procent scoor, dat maakt me eigenlijk niet zo veel uit. Dit was onze hoogste score in de Grand Prix tot nu toe. Het was voor het eerst dat Johnson en Glock’s Flirt in een wedstrijd tegen elkaar liepen. Ik weet dat het twee paarden zijn waarmee ik naar het EK kan. Johnson heeft misschien wat meer uitstraling, maar Flirt loopt de benen uit zijn lijf zo doet hij zijn best en hij is lekker bomproof”, zegt Minderhoud, met een knipoog naar bondscoach Wim Ernes, die naast hem staat.

Zondagmiddag nadat de kampioen van het NK Dressuur gehuldigd is, maakt Ernes de namen van ruiters en paarden bekend die in augustus deelnemen aan het EK in Aken. Naast Gal en Minderhoud liggen de beste kaarten voor het EK na de eerste wedstrijd bij Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P., Danielle Heijkoop met Siro N.O.P. die op de vijfde en zesde plaats staan.

Uitslag Grand Prix, 1e onderdeel NK Dressuur in Ermelo

  1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Undercover N.O.P. (v.Ferro), 84,520%
  2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johnson TN (v.Jazz), 78,920%
  3. Edward Gal, Glock’s Voice (v.De Niro), 77,560%
  4. Hans Peter Minderhoud, Glock’s Flirt (v.Florestan I), 77,360%
  5. Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 74,000%

Bron: KNHS