Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P. aan de leiding op NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Edward Gal (Oosterbeek) heeft de leiding genomen op het NK Dressuur Gelderland. Met de hengst Glock’s Zonik N.O.P. (foto) won Gal de Grand Prix, het eerste onderdeel van de titelstrijd in de Horses2Fly Zware Tour. Gal’s partner Hans Peter Minderhoud staat tweede en de derde plaats wordt ingenomen door Emmelie Scholtens met Apache. Zondagmiddag is de finale van het NK Dressuur voor de senioren, de eerste observatiewedstrijd voor het komende EK in augustus in Rotterdam.

Edward Gal was de laatste van de 19 starters in de Grand Prix en het was lest best voor de routinier, die op weg lijkt naar zijn tiende Nederlandse titel. Maar helemaal vanzelf ging het niet. Gal’s paard Glock’s Zonik N.O.P. maakte na maanden weer zijn rentree in de wedstrijdring, was fris en leek af ten toe wat moeite te hebben met de concentratie. Maar aan talent hebben beide geen gebrek en met prachtige onderdelen in de proef zetten vier van de vijf juryleden de combinatie op de eerste plaats. De score is 76.63%

Dat is bijna één procent meer dan Minderhoud die zijn Glock’s Dream Boy N.O.P. met veel overtuiging voorstelde. Minderhoud en zijn zwarte hengst hebben een goed indoorseizoen achter de rug met internationale overwinningen. Dus zondag belooft het een mooie strijd te worden tussen de ruiters van het Glock-team.

Emmelie Scholtens deed goede zaken. Met de hengst Apache, waarmee ze succesvol deelnam aan de wereldbekerfinale in Gothenburg, eindigde ze in de Grand Prix als derde. Vorige week won ze met Desperado in Compiègne de kür op muziek en op het NK staat ze met de tienjarige hengst op de vijfde plaats achter haar trainer Edward Gal. Hem vinden we in het klassement ook nog op de vierde plaats met Glock’s Voice. Zondag volgt de apotheose van het NK Dressuur als de finale beslist wordt in de kür.

Bron KNHS

Klik hier voor de uitslag.