Edward Gal en Glock’s Voice winnen Grand Prix Special

geplaatst in: Nieuws | 0

Edward Gal won zonet met Glock´s Voice de Grand Prix Special op het NK Dressuur in Ermelo. Met een percentage van 79,373 was Gal beter dan Hans Peter Minderhoud wiens proef in de kleine finale van het NK Dressuur met Glock´s Flirt beoordeeld werd met 77,314%. Diederik van Silfhout reed Vorst D naar het ´brons´.

Edward Gal was tevreden over zijn overwinning en zeker over de score van bijna 80 procent. “Glock’s Voice gaat toch steeds beter. Hij doet het makkelijk en is meer en meer geconcentreerd”, verteld Edward bij de prijsuitreiking. “Vorig jaar hadden we ons dieptepunt op het WK in Caen. Dit jaar loopt het het hele jaar al lekker. Het is fijn om met het EK inzicht een paard als Glock’s Voice achter de hand te hebben. Mocht er iets met Glock’s Undercover gebeuren, dan kan ik toch nog bovenin meedoen met een score van bijna 80 procent.” Voor Gal is het trainingskamp voorafgaand aan het EK ook belangrijk. “Ik heb dit jaar met Glock’s Undercover nog geen Special gereden. Op het trainingskamp bootsen we een wedstrijd na.”

“Hij liep lekker”, zegt Hans Peter Minderhoud over Glock’s Flirt. “Ik heb vorig jaar een of twee keer een Special met Flirt gereden. Ik had er thuis niet veel aangedaan de afgelopen tijd. Maar hij liep er vandaag toch gewoon super makkelijk door de Special. Het was niet echt een spannende wedstrijd, maar ik heb wel mijn best gedaan, hoor.”

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Digishots