Edward Gal aan de leiding op NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Edward Gal (Oosterbeek) heeft met Glock’s Voice de leiding genomen in het eerste onderdeel van het NK Dressuur, de Grand Prix. Het verschil met partner Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. bedraagt slechts 0,16 procent. Zondag is de finale met de Kür op Muziek. Het podium kan dan wel hetzelfde zijn dan vorig jaar. Toen werd Diederik van Silfhout derde en dat was hij in de Grand Prix ook met Arlando N.O.P.

Het niveau was hoog in het eerste onderdeel van het NK Dressuur. In de Grand Prix zijn de verschillen in percentages klein. En dat belooft zondag een mooie strijd in de finale, waar het ook om Olympische tickets gaat.

Edward Gal verraste misschien nog wel het meest vandaag. De regerend kampioen nam de leiding met Glock’s Voice, nadat hij eerder deze week moest afzeggen met Glock’s Undercover waarmee Gal vorig jaar won. Met een foutloze proef en veel expressie en precisie eiste Gal de winst op. Vier van de vijf juryleden hadden Gal op de eerste plaats staan Het percentage was 79,500. “Glock’s Voice is in goede vorm”, vertelt Gal tevreden. “Het had voor mij geen zin om het met Undercover te gaan proberen. Die had nog te veel last van spanning. Als het hier op het NK goed was gegaan, dan weet je nog niet hoe in Rio de omstandigheden zijn. Voice heeft geen last van spanning. Dus dan moet Voice het gewoon doen.” Gal had Glock’s Voice een aantal maanden niet gestart. “Voice is goed getraind en weet wat hij moet doen. Hij had een goed winterseizoen gelopen en de rust de afgelopen maanden heeft hem goed gedaan.”

Op slechts zestienhonderdste procent achter Gal staat Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) tweede. “Het scheelde weinig. Het maakt met eigenlijk helemaal niet. We moeten hier gewoon laten zien dat we een stel hele goede combinaties hebben met het oog op Rio. Dat zei ik ook tegen Diederik”, vertelt Minderhoud.

Nummer drie Diederik van Silfhout (Lunteren) was tevreden met de derde plaats. “Ik een foutje in de wissels om de twee pas, maar Arlando N.O.P. was scherp en fris.”

Routiniers Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival werden vierde, voor Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) en Cennin.

Uitslag eerste onderdeel NK Dressuur, Grand Prix

  1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Voice (v.De Niro), 79,500%
  2. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Johson TN N.O.P. (v.Jazz), 79,340%
  3. Diederik van Silfhout (Lunteren), Arlando N.O.P. (v.Paddox), 78,360%
  4. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Jerich Parzival N.O.P. (v.Jazz), 76,880%
  5. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 75,840%
  6. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Apache (v.UB 40), 75,600%
  7. Danielle Heijkoop (Rotterdam), Siro (v.Gribaldi), 74,580

Bron: KNHS