Duval’s Capri Sonne jr. verkocht

geplaatst in: Nieuws | 0

De KWPN-goedgekeurde hengst Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) is verkocht aan Laura Tomlinson-Bechtolsheimer. De gitzwarte parel, die onder Dinja van Liere mateloos succesvol was, is vandaag vertrokken naar zijn nieuwe stal.

Onlangs werd de combinatie nog KNHS-indoorkampioen in de klasse Lichte Tour met overweldigende scores. De internationale belangstelling van aspirant kopers kon dan ook niet uitblijven, aldus een zojuist verspreid persbericht. Door de verkoop zal de combinatie helaas niet starten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen outdoor in Ermelo van 17 t/m 19 juli.

In goede samenwerking met Schelstraete Dressage heeft Jan Cees van der Endt in alle rust de verkoop voorbereid en een keuze gemaakt bij welke amazone Capri Sonne Jr. een zo succesvol mogelijke toekomst tegemoet kon zien. Van doorslaggevend belang bij de keuze voor Laura Tomlinson was haar immer vriendelijke rijstijl zoals Capri Sonne Jr. ook gewend was bij Dinja van Liere.

De nieuwe combinatie Capri Sonne Jr. en Laura Tomlinson zal in alle rust de training voortzetten onder de gezamenlijke begeleiding van vader Bechtolsheimer en Klaus Balkenhol om uiteindelijk aan de internationale Grand Prix rubrieken deel te gaan nemen. De familie Bechtolsheimer heeft besloten de focus geheel te richten op de topsport zodat de hengst niet langer voor de dekdienst zal worden ingezet.

Sinds begin 2015 stond Capri Sonne Jr. ter dekking via Van Olst Horses in Den Hout. Vanwege de beperkte hoeveelheid nog aanwezig diepvriessperma zullen Gert Jan van Olst en Jan Cees van der Endt zich over de leverantie-condities van het sperma beraden.

Bron: Persbericht / Horses.nl