Diederik van Silfhout onbedreigd naar ZZ-Zwaar titel

geplaatst in: Nieuws | 0

“Ik had wel heel gek moeten doen om het nog te verpesten”, lacht Diederik van Silfhout na het behalen van de Nederlandse titel met KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi) in het ZZ-Zwaar op het NK dressuur in Ermelo zojuist. Na de gisteren verreden eerste proef stond de ruiter namelijk 5% los van de concurrentie. Goede tweede werd Robin van Lierop met vosmerrie Finja (v. Flatley), het brons ging naar Daniëlle van Mierlo met Custom Zadels Dayano (v. Jazz).

In de vanmiddag verreden finale Kür op muziek Dressuur Magazine prijs scoorde Diederik van Silfhout maar liefst 78% en met een totaalscore van 153.476 kon het kampioenschap hem niet meer ontgaan. De ruiter prolongeert daarmee zijn titel, want vorig jaar kreeg hij ook al de oranje sjerp omgehangen in het ZZ-Zwaar kampioenschap. Toen met de goedgekeurde dekhengst Cupido onder het zadel. Voor Expression heeft Van Silfhout niets dan lof. “Een fijn beest en heel compleet. Echt een lekker paard. De rest van het jaar zet ik hem niet meer in. Volgend jaar willen we Lichte Tour starten en dan lekker doortrainen voor de Grand Prix”, doet de ruiter, die morgen met Arlando N.O.P. van start gaat in de finale van de Zware Tour, de toekomstplannen met de hengst uit de doeken.

Daniëlle van Mierlo eindigde als tweede in de Kür op muziek maar zakte door de vijfde plek in de eerste proef een treetje op het erepodium en werd derde. Robin van Lierop behaalde in beide proeven een derde plek. Dit was voldoende voor het overall zilver.

Tekst: Marije Stomps

Uitslagen:

  1. Diederik Van Silfhout, Expression (v. Vivaldi), 153.476
  2. Robin Van Lierop, Finja (v. Flatley), 141.846
  3. Danielle Van Mierlo, Custom Zadels Dayano (v. Jazz), 141.613
Diederik van Silfhout - Expression Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Diederik van Silfhout – Expression
© DigiShots