Diederik van Silfhout en Cupido KNHS-kampioen ZZ-Zwaar

geplaatst in: Nieuws | 0

“Nu de tweede medaille nog”, is de reactie van Diederik van Silhout met de gouden medaille van de klasse ZZ-Zwaar op zijn borst. Van Silfhout doelt op die in de Zware tour, maar zijn titel in de klasse ZZ-Zwaar met Cupido is er niet minder om. Met een prachtig totaal van 153,357 over twee proeven liet Diederik Emmelie Scholtens met Dorado en Diana Boer met Nebim’s Hot Fever achter zich.

“Ik denk dat het een geweldenaar is”, is Diederik van Silfhout enthousiast over de 8-jarige goedgekeurde KWPN-hengst Cupido (v.Daddy Cool). “Hij stapt, draaft en galoppeert goed en heeft ook veel aanleg voor piaffe en passage.” Van Silfhout reed dit weekend in Ermelo de meeste paarden van alle ruiters. Waarom koos hij er toch voor om Cupido in het ZZ-zwaar te starten? “Ik rijd Cupido nu zes maanden. Hij heeft nog weinig wedstrijden gelopen. We willen hem niet in het diepe gooien en daarom hebben we ervoor gekozen om wedstrijden te rijden. We gaan ons nu voorbereiden op de lichte tour. Ik hoop Cupido misschien eind volgend jaar in de zware tour te starten.”
“Wat is Dorado goed hé”, roept zilveren medaillewinnaar Emmelie Scholtens over haar KWPN-hengst. “Ik voel gewoon dat ik een toekomstig Grand Prix paard onder me heb. De proef ging heel goed. Maar ik merk dat Dorado nog jong en nog niet heel sterk is. Daardoor hadden we een paar kleine foutjes in de proef. Maar ik ben heel blij met zilver. We hadden ook geduchte concurrentie van Diederik en Cupido.”

Diana Boer en Nebim’s Hot Fever wonnen brons in het ZZ-Zwaar kampioenschap. “De top twee was moeilijk te kloppen, de strijd ging voor mij om het brons. Maar na het ZZ-licht kampioenschap indoor ben ik hier heel blij mee.”

Uitslag NK Dressuur ZZ-Zwaar
1. Diederik van Silfhout (Lunteren), Cupido (v.Daddy Cool), 153,357
2. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Dorado (v.Krack C), 148,107
3. Diana Boer (Slagharen), Nebim’s Hot Fever (v.Hotline), 142,529

Klik hier voor de volledige uitslag

Nederlands Kampioenschap Dressuur 2015 © DigiShots

Foto’s: Digishots