Diederik van Silfhout met Arlando NH N.O.P. tijdens de World Equestrian Games

Diederik van Silfhout ambassadeur NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Vandaag is bevestigd dat Grand Prix-ruiter Diederik van Silfhout ambassadeur is geworden voor het NK Dressuur. Het prestigieuze jaarlijkse concours waarin de beste ruiters en amazones van Nederland het tegen elkaar opnemen wordt van 17 t/m 19 juli op het KNHS-centrum in Ermelo georganiseerd.

Diederik van Silfhout over zijn benoeming: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben voor het ambassadeurschap van het NK Dressuur. Zeker nu het evenement naar mijn provincie, de provincie Gelderland, is gehaald ben ik er extra trots op. Over het algemeen heb ik ambassadeurschap altijd een beetje afgehouden omdat we het al druk genoeg hebben met onze dressuurstal. Maar dit vind ik zo’n belangrijke en mooie wedstrijd dat ik er graag een uitzondering voor wil maken.”

De 26-jarige uit Lunteren heeft een bijzondere band met de Nederlandse outdoor kampioenschappen: “In 2003 reed ik voor het eerst mee als Junior. Sindsdien heb ik vrijwel ieder jaar meegedaan. Ook dit jaar zal ik deelnemen én ben ik ambassadeur. Ik vind het belangrijk dat we samen met alle betrokkenen, deelnemers, bezoekers en sponsoren een fantastisch NK beleven!”

Diederik van Silfhout zette zich tijdens de World Equestrian Games nog steviger op de kaart. Sindsdien gaat hij er met menig overwinning op hoogste niveau vandoor. Wat telkens opvalt zijn de sterke draf-oefeningen en de controle waarmee hij door de baan gaat. Kortom: een waardig ambassadeur van de Nederlandse dressuursport!