Dertien vijfjarige paarden door naar finale KNHS-Pavo WK-selectie

geplaatst in: Nieuws | 0

In de vanmorgen verreden halve finale KNHS-Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden zijn de beste elf ruiters geplaatst voor de finale selectie op zaterdag. Aan kop gaat de merrie Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux), gereden door Kim van der Velden. De KWPN-hengsten Governor (v. Totilas) onder Adelinde Cornelissen, Gunner KS (v. Belissimo M) met Dana van Lierop in het zadel en Guardian S (v. Moorland’s Bodyguard) met Kim Koolen volgden. De top tien bestond verder uit Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve, Great Lady Tc (v. Bretton Woods) onder Jeanine Nieuwenhuis, Glamour (v. Charmeur) met Demy Kurstjens, Grand Charmeur (v. Apache) met Jonna Schelstraete-van den Ham, Gregwaard (v. Florencio) met Marlou de Ruyter en ex aequo Pharmahorse Gigolo K (v. Chippendale) met Femke de Laat en Genie (v. Zhivago) onder Ainhoa Prada Ortiz.

Extra finalisten
Twee combinaties, bestaand uit de KWPN-hengsten Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Benjamin Maljaars in het zadel en Grand Galaxy Win (v. Apache) onder Severo Jurado Lopez, reden een foutief proefnummer. Op basis van hun hoge scores is besloten hen toch toe te voegen aan de finale zaterdag. Daarmee is een oplossing gecreëerd die geen van de tien eerst geplaatste ruiters benadeeld.

Dat houdt in dat dertien paarden zaterdagmorgen blanco van start gaan in de finale, waarin de FEI Final Test voor vijfjarige paarden wordt verreden. De zes paarden die als beste uit de bus komen verdienen daarmee een ticket voor het WK voor jonge dressuurpaarden op 28 tot en met 31 juli in Ermelo.

Uitslag KNHS-Pavo WK-selectie vijfjarige dressuurpaarden

Kim vd Velden vd Muren - Guadeloupe Beau WK Selectie 5 Jarigen 2016 © DigiShots - Robin Artz
Kim v/d Velden-v/d Muren – Guadeloupe Beau
Halve finale KNHS-Pavo WK selectie vijfjarigen 
© DigiShots – Robin Artz