Denise Nekeman wint sisteract bij de Young riders

geplaatst in: Nieuws | 0

Denise en Jeanine Nekeman beheersten het NK Young Riders. Denise won the sisteract en verwees met haar hengst Boston STH zus Jeanine en Vlingh naar de tweede plaats. Brons ging naar Rosalie Bos met Equestricons Bolita.

Denise en Jeanine waren de enige twee leden van het zilveren EK team die in Ermelo deelnamen aan het NK. Denise – vorig jaar brons op het NK – was een maatje te groot voor de rest, inclusief haar zus Jeanine. “Het ging heel goed dit weekend. Boston STH was vrijdag heel heet. Ik had hem na het EK wat rust gegeven en afgelopen maandag begon ik weer met hem. Het leek of hij net zadelmak was”, lacht Denise. “Vandaag begon Boston rustig met losrijden, maar in de ring was hij helemaal wakker. Het halthouden ging mis en ook in de series liep het niet helemaal, maar de draf was geweldig. Echt genieten.
De titel was een mooie afsluiting voor Denise en Boston STH bij de Young Riders. “Ik ga nu over naar de U25. Boston doet de piaffe en passage al. Nu was er eigenlijk alleen de strijd met mijn zus, straks kunnen anderen ook weer wat winnen”, lacht Denise.

Jeanine reed haar eerste NK bij de Young Riders. Haar Kür kende een valse start. De techniek startte de muziek in van de Kür van Denise. “Ik had het eerst niet in de gaten, omdat ik die Kür ook wel eens gereden heb”, legt Jeanine uit. “Ik bleef wel koel, maar toch gingen er wat dingen mis. Op het EK had Vlingh last van de warmte. Hier in Ermelo was hij weer topfit. Ik ben blij dat ik het seizoen zo goed heb kunnen afsluiten. Ik mag nog twee jaar bij de Young Riders rijden. Ik vind het natuurlijk het mooist dat Denise hier wint. Nu kunnen we er goed mee omgaan. In het begin was best moeilijk voor ons als we tegen elkaar moesten rijden.”

Rosalie Bos, vorig jaar Junioren-kampioene, was heel tevreden met het brons. “Ik was eerste reserve voor het EK. Daarom heb ik mooi door kunnen trainen naar dit NK. Een medaille was het doel en dat is gelukt. Vrijdag ging een galopwissel de mist in door de harde wind. Ik was extra gebrand om een goede Kür te rijden. Heel blij.”

Uitslag NK Dressuur Young Riders, Ermelo
1. Denise Nekeman (Hasselt), Boston STH (v.Johnson), 149,779
2. Jeanine Nekeman (Hasselt), Vlingh (v.Flemmingh), 144,422
3. Rosalie Bos (Weert), Equestricons Bolita (v.Uptown), 141,647

klik hier voor de eindstand van het NK Young Riders

Klik hier voor alle uitslagen

Foto: Digishots