Demi van Nuys EFO Totaal Talent 2019!

geplaatst in: Nieuws | 0

Demi van Nuys mag zich een jaar lang het EFO Totaal Talent noemen. De achttienjarige amazone won namelijk vandaag in de Gelderland Piste de finale van deze nieuwe talentencompetitie waar het, zoals de naam al doet vermoeden, om het complete plaatje gaat bij het beoordelen van het talent van een jonge ruiter. De deelnemers moesten hun ruiterskills tonen, werden getest op voor de dressuursport relevante fysieke en mentale vaardigheden en moesten zich op het gebied van social media goed kunnen uiten. Op deze onderdelen kwam Demi met haar vierjarige Fries Wessel van de Demro Stables (foto) als beste uit de bus. Plek twee ging naar Mette Halewijn met Franchois du Lys en derde werd Fleur Vos met Bravour Olympus.

Net als tijdens de voorronde op donderdag werden de zes finalisten getest door de professionals, te weten Emmelie Scholtens (dressuurtraining), Laurens van Lieren (mentale training), Danielle van Mierlo (social media) en Jade Reinders (ruiterfitheid). Van Lieren erkende dat de nummers 1, 2 en 3 erg dicht bij elkaar zaten en motiveerde de keuze voor Demi met: “Ze had een hele leuke vlog gemaakt, toonde, ondanks haar stugge rijlaarzen, veel balans op de bal en wat echt de doorslag heeft gegeven was het sterke optreden met haar nog jonge hengst in deze piste. Heel knap om op al deze onderdelen goed voor de dag te komen!”

De glunderende winnares mocht na afloop diverse prijzen in ontvangst nemen. Naast de eer was er een statiedeken voor haar Wessel, heeft Demi een privéles van Emmelie Scholtens tegoed en kreeg ze een gratis EFO Paardenverzekering en een wedstrijdsjabrak van de hoofdsponsor.