Datum van NK Dressuur 2022 is bekend!

geplaatst in: Nieuws | 0

Van 5 tot en met 8 mei 2022 staat het Nederlands kampioenschap Dressuur voor volgend jaar gepland.ย  Na een NK Dressuur zonder publiek en zonder de KNHS Kampioenschappen in de klassen ZZ-Zwaar en Lichte tour in 2021, gaan wij weer voor een compleet dressuurfeest. Het Kampioenschap zal wederom plaats vinden op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Tijdens het NK Dressuur wordt er gestreden om de titels in de klassen voor Children, Junioren, Young Riders, U25, Para-dressuur en Zware tour.

Daarnaast staat het KNHS kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour op het programma. Voor de Ponyโ€™s zal er net als dit jaar een observatie wedstrijd verreden worden.

In juni 2021 won Edward Gal voor de vijfde keer op rij het Nederlands kampioenschap Zware Tour. In de paradressuur was Rixt van der Horst met haar Findsley N.O.P. de aller beste. ย 
Ook bij de jeugd was er een mooie rij kampioenen. In de U25 won Jasmien de Koeyer, ย KNHS Talententeamlid Marten Luiten won het kampioenschap bij de Young Riders, waarna hij enkele weken later de Europese titel wiste te veroveren. Luiten is na zijn mooie prestaties nu genomineerd voor de Longines FEI Rising Star Award. Bij de Junioren kreeg Evi van Rooij het goud omgehangen en Kyra Jonkers was oppermachtig bij de Children.

Het NK Dressuur 2022 zal voor de bondscoaches een goed observatiemoment vormen voor de internationale kampioenschappen later in het jaar. Voor de senioren en de paradressuur is dat in 2022 het wereldkampioenschap in het Deense Herning en voor de jeugd staan er de verschillende Europese kampioenschappen gepland.

Later volgt meer informatie over het programma en Kaartverkoop, maar zet alvast in je agenda:
5 tot en met 8 mei 2022 NK Dressuur in Ermelo!