Clinic Madeleine Witte-Vrees en Charmeur op NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Volgende week starten de Nederlandse Kampioenschappen Dressuur voor Junioren, Young Riders, Senioren Zware Tour en de Para-dressuurruiters op het KNHS-centrum in Ermelo. Ook zullen de KNHS-kampioenschappen in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour verreden worden.

Zaterdagavond zullen Madeleine Witte-Vrees en Charmeur samen met bondscoach Wim Ernes een clinic verzorgen. De clinic vindt plaats tussen de finales van het ZZ Zwaar en de Lichte Tour. Vorig weekend kwamen Madeleine en de KWPN-hengst Charmeur nog aan start op de subtopwedstrijd in Uden. Zij sloten de Lichte Tour rubriek winnend af met een score van maar liefst 74,21%.

De combinatie heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor het NK. Madeleine vertelt: “De eerste selectie hebben we gemist omdat we op vakantie waren. Op de tweede selectie ben ik weer naar huis gegaan, omdat Charmeur ineens een snotaanval kreeg en begon te hoesten. Het is natuurlijk jammer dat zo’n paard niet op het NK loopt.” De organisatie is blij Madeleine en Charmeur alsnog te mogen verwelkomen in Ermelo.

Verder wordt op zaterdag in de hoofdring de laatste selectie van het WK Jonge dressuurpaarden voor vijf- en zesjarige paarden, de Grand Prix Special, de Para Dressuur team test, de ZZ Zwaar finale Kür op muziek en de Lichte Tour finale Kür op muziek verreden.

Hier vind je het volledige programma. Iedereen die een VIP-seat bestelt maakt automatisch kans op een gratis les van Emmelie Scholtens.