Buitenlanders kunnen ook kampioen worden op NK Dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Op de startlijsten van het NK Dressuur zijn enkele buitenlandse namen te vinden. Zo heeft de Italiaanse Glock-stalruiter Riccardo Sanavio zich in de Lichte Tour geselecteerd met Dark President D&R, en ook de Russische Tatiana Makarova (twee keer) en de Spaanse Ainhoa Prado staan op de startlijsten. Betekent dit dat we volgende week mogelijk een Italiaan, Russin of Spaanse als Nederlands kampioen huldigen? “Nee”, zegt Charlotte Gunnink, woordvoerder bij de KNHS. “De kampioenschappen in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour zijn KNHS Kampioenschappen en geen Nederlandse kampioenschappen.”

De uiteindelijke winnaar van de kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour zijn dus geen Nederlands kampioenen, maar KNHS Outdoor-kampioenen. “En KNHS kampioenschappen zijn opengesteld voor al onze leden, ook niet-Nederlanders. Het is wel zo dat de buitenlandse deelnemers lid moeten zijn van een KNHS vereniging en niet op een gastlicentie rijden.”

Nederlands paspoort
Bij de overige kampioenschappen, in tegenstelling tot de ZZ-Zwaar en Lichte Tour kampioenschappen zonder selecties maar met vrije inschrijving (vanaf een bepaald minimumpercentage), geldt dat alle deelnemers moeten beschikken over een Nederlands paspoort.

Klik hier voor alle startlijsten

Bron: Horses