Anne Meulendijks prolongeert titel NK U25

geplaatst in: Nieuws | 0
Anne Meulendijks – MDH Avanti
Nederlands Kampioenschap 2017
© DigiShots

Met een prachtige Kür heeft Anne Meulendijks met MDH Avanti haar Nederlandse titel in de klasse U25 geprolongeerd. Denise Nekeman won met de charmante Boston STH zilver, Jeanine Nieuwenhuis reed krachtpatser TC Athene naar het brons.

Kampioenen Anne Meulendijks scoorde in de Kür, 80.100% en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. “Ik ben echt super blij dat ik het met zo een Kür heb af kunnen sluiten. In de U25 is dit een persoonlijk record voor ons. Mijn paard voelde echt fantastisch aan. De pirouettes waren iets beter dan in de eerste proef, we hebben echt een stijgende lijn door kunnen zetten. Nu hiervan genieten en dan op naar Aken volgende week.”
“MDH Avanti is echt een heel compleet paard zonder zwakke punten en zijn amazone doet eigenlijk altijd weer wat ze moet doen ”, vertelt bondscoach Van Silfhout over de kampioenen. “Anne en Denise reden beide een super mooie proef. Bij Janine wordt het steeds gecontroleerder, dat is een kwestie van tijd en dat paard heeft ook zeker toekomstmogelijkheden. Bij Maxime van der Vlist en Bailey was nog wat spanning, maar je ziet dat het de goede kant op gaat.”, laat Van Silfhout tevreden weten.

Uitslag NK Dressuur U25
1. Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti,74.395% en 80.100%
2. Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH, 73.256% en 77.00%
3. Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – TC Athene, 72.349% en 73.150%

Bekijk de gratis livestream van het NK Dressuur op www.clipmyhorse.tv.

Foto´s, Digishots