Anne Meulendijks en droompaard MDH Avanti kampioen U25 dressuur

geplaatst in: Nieuws | 0

Ze was al Nederlands kampioene bij de Junioren en Young Riders, vandaag voegde Anne Meulendijk met haar droompaard MDH Avanti daar de titel aan toe in de U25 dressuur. Het was een prachtige climax van het kampioenschap met de Kür op Muziek, waarin Stephanie Kooiman zich van de vierde plaats op vrijdag naar het zilver vocht. Maxime van der Vlist en Bailey veroverden de bronzen medaile in het zonovergoten, sfeervolle stadion in Ermelo.

Het NK Dressuur U25 dit weekend was een paar weken na het Europees Kampioenschap, maar de combinaties streden voor de medailles alsof er nog een afvaardiging naar een groot kampioenschap op het spel stond. Anne Meulendijks won beide onderdelen van het kampioenschap met haar fantastisch bewegende ruin MDH Avanti. Het was de eerste titel in de U25 voor de amazone uit Heeze, de zoveelste in haar succesvolle loopbaan bij de jeugd. “Ontzettend gaaf. Nooit verwacht, maar wel heel hard voor gewerkt”, is de eerste reactie van Anne. “MDH Avanti is zo’n droompaard. Dat het lukt na de vakantie na het EK, dat laat maar zien dat hij een topkarakter heeft.” Tijdens de Indoorkampioenschappen wonnen ze zilver. “Mooi een plaatsje omhoog. Op het EK kijk ik heel tevreden terug met de tweede plaats op de eerste dag. Deze titel is een prachtige bekroning van het seizoen.”

Stephanie Kooijman vocht zich vanaf de vierde plaats op vrijdag naar het zilver in het kampioenschap. Met Winston eindigde ze in de Kür op Muziek op een mooie tweede plaats. “Ik ben echt heel blij. Het had vrijdag veel beter gekund. Ik dacht er wat te makkelijk over. Ik ging vandaag echt met het mes tussen mijn tanden van start. Ik was heel tevreden hoe Winston vandaag aanpakte. Mijn doel was om ook de Outdoortitel te winnen. Dat is niet gelukt, maar met deze podiumplaats ben ik heel blij.”

De derde plaats in de Kür op Muziek en het kampioenschap ging naar Maixime van der Vlist en haar stoere tienjarige ruin Bailey. “We hebben naar het EK toe een drukke periode gehad. Daarna heb ik Bailey twee weken helemaal vrij gegeven, kon hij lekker spelen. Dat heeft heel goed uitgepakt. Hij was lekker fris dit weekend. Zelf vind ik mezelf nog vrij groen op dit niveau, dus ik blijf nog U25 rijden. Ik kan nog lang genoeg bij de senioren rijden”, lacht Van der Vlist. “Dat blijf ik met Bailey doen. Dat is mijn maatje. Er is veel belangstelling van kopers voor hem, maar hij blijft. Mijn wil om te presteren is nog steeds hoger dan de behoefte aan het geld.”

Eindstand NK Dressuur U25, Ermelo

  1. Anne Meulendijks (Heeze), MDH Avanti (v.United), 70.349 + 77.850 = 148.199
  2. Stephanie Kooijman (Dordrecht), Winston (v.OO Seven), 69.109 + 76.100 = 145.209
  3. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau), Bailey (v.Negro), 69.574 + 74.875 = 144.449
Anne Meulendijks - MDH Avanti Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Anne Meulendijks – MDH Avanti
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots