Achtste para-dressuurtitel voor Frank Hosmar

geplaatst in: Nieuws | 0

Frank Hosmar won op het NK zijn achtste titel in de Para-dressuur. Met Alphaville N.O.P. was de routinier uit Haarle de beste in de eerste proef en in de Kür op Muziek. Met een recordscore van 160.293 is dat internationaal gezien wereldtop. Debutante en Rabo Talententeamlid Estée Gerritsen verraste zichzelf misschien nog wel het meest met zilver. Nicole den Dulk stond wederom op het podium, dit keer brons. Een fantastisch NK met superscores op weg naar de Paralympische Spelen.

Het was genieten op het Nederlands Kampioenschap Para-dressuur met fantastische proeven en daarbij hoge percentages. Met een totaal van 160.293 ging de titel voor de achtste keer naar Frank Hosmar. De ruiter in Grade IV straalt na zijn overwinning met Alphaville N.O.P. “Geweldig blij. Dit is wel het NK en een belangrijke observatiewedstrijd voor de Spelen. Een topscore, lekker. We hebben er hard aan gewerkt samen met mijn trainster Adelinde Cornelissen. Dat het er nu uit komt in de proeven hier op het NK, is fantastisch.” Met de titel op zak heeft Hosmar vertrouwen in uitzending naar de Paralympische Spelen. “Ik was vorig jaar Europees kampioen. De concurrentie komt uit Europa. Met de scores van dit NK sta ik er internationaal heel goed voor.”

Estée Gerritsen is de coming-star van de Nederlandse Para-dressuur. De 17-jarige amazone uit Grade 1b veroverde het zilver op met Exquis Onassis. “Ik had het niet verwacht. Dit is echt bizar. Mijn eerste NK ooit en dan gelijk zilver winnen. Ontzettend blij. Mijn paard Exquis Onassis is een geweldig beest. Ik vandaag ook echt genoten tijdens mijn Kür. Het was echt heel leuk. Nu is het afwachten of ik naar Rio mag. Maar mijn weekend kan niet meer stuk. Dit blijft voor altijd in mijn hoofd.”

Brons voor Nicole den Dulk en Wallace N.O.P. .”Weer op het podium, nu met een ander paard. Zilver en brons ligt heel dicht bij elkaar. Ik heb vrijdag misschien iets te voorzichtig gereden. Maar kan mezelf niets verwijten. Mijn Kür was geweldig. Wallace N.O.P. liep gewoon, hij deed het. Ik heb nog geen ticket binnen voor Rio, maar het vertrouwen is er. Ik ben heel blij met deze dagen, het gaat geweldig.”

Het niveau van het NK Para Dressuur was hoog en het publiek genoot in het prachtige stadion in Ermelo. Vanmiddag om half vijf worden de namen van de vijf combinaties bekend gemaakt die in september deelnemen aan de Paralympische spelen.

Para Dressuur Demi Vermeulen, Sanne Voets, Rixt van der Horst, Glasten Krapsels, Frank Hosmar, Nicole van den Dulk, Daphne Meulenbroek, Lotte Krijnsen, Estee Gerritsen, Annemarieke Roling Nobel Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots
Para Dressuur Demi Vermeulen, Sanne Voets, Rixt van der Horst, Glasten Krapsels, Frank Hosmar, Nicole van den Dulk, Daphne Meulenbroek, Lotte Krijnsen, Estee Gerritsen, Annemarieke Roling Nobel
Nederlands Kampioenschap 2016
© DigiShots